De verschillende dienstverbanden

Vast of flexibel?

Wanneer u via Agro-Connect aan het werk gaat, zijn er verschillende dienstverbanden mogelijk. Dat gaat in Nederland in drie fases: A, B en C. 

 

Fase A:

De eerste anderhalf jaar van een dienstverband via Agro-Connect zult u in Fase A zitten. In deze fase zult u altijd met weekcontracten werken (die in principe steeds automatisch verlengd worden) en krijgt u uitbetaald per gewerkt uur. 

 

Fase B: 

Na anderhalf jaar komt u in Fase B. Tijdens deze fase kan de samenwerking met maximaal vier jaar of zes contracten worden verlengd. In Fase B krijgt u ook betaald als er tijdelijk geen werk voor u is, of wanneer u ziek bent. Daarnaast kan uw contract niet zomaar tussentijds stopgezet worden. 

 

Fase C: 

Na Fase B volgt Fase C. In Fase C is er automatisch sprake van een contract voor onbepaalde tijd. Dat betekent dat u doorbetaald krijgt als er tijdelijk geen werk voor u is of wanneer u ziek bent. Een contract voor onbepaalde tijd biedt veel zekerheid, omdat de werkgever het alleen op kan zeggen na tussenkomst van een kantonrechter of UWV Werkbedrijf. 

 

Zoekt u meer informatie over het fasensysteem dat Agro-Connect gebruikt? U kunt altijd contact opnemen met Agro-Connect. Wij zullen u met plezier te woord staan.