Planten- en boomkwekerij: een innovatieve sector met toekomst

Werken in/dichtbij de natuur; word jij daar ook zo blij van? Overweeg dan eens om te gaan werken in de planten- of boomteelt. Deze sector heeft veel te bieden. Ook voor de toekomst.

 

Veelzijdig

Een boomkwekerij of plantenkwekerij is een veelzijdig bedrijf. Zo zijn er handen nodig voor het telen/kweken van de planten en bomen. Ook werken er vaak één of meerdere personen die zorg dragen voor het machinepark/mechanisatie. Verder is logistiek een belangrijke factor op planten- en boomkwekerijen. En wat te denken van het verkoopproces binnen een teeltbedrijf? Daar zijn inkopers, verkopers en administratieve krachten voor nodig. Je leest het; volop mogelijkheden, ook voor de toekomst!

 

Opleiding planten- en boomteelt

Sta je binnenkort voor je beroepskeuze? En werk jij graag buiten en/of dichtbij de natuur? Overweeg dan zeker eens of de plantenteelt/boomkwekerij iets voor jou is. In Midden-Brabant zijn genoeg kwekers waar je eens een kijkje kunt nemen tijdens een open dag. Of benader ons zodat wij een meeloopdag voor je kunnen regelen!

 

Wil jij liever meteen geld verdienen, maar wel de nodige skills en kennis verkrijgen in de kwekerij? Kies dan voor een BBL-opleiding in de boomkwekerij. Je gaat dan vier dagen per week werken en één dag naar school. Na het afronden van de opleiding heb je een mbo-diploma op zak en ben je klaar voor de toekomst.

 

Meer informatie over de BBL-opleiding vind je hier.

 

Agro-Connect; daar kom je verder mee!

Agro-Connect kan een werkplek voor je regelen waarbij je ieder half jaar op een ander bedrijf komt te werken. Zo doe je ervaring op bij verschillende kwekers!  Daarnaast krijg je vanuit Agro-Connect extra begeleiding om je studie te laten slagen. Meer weten? Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Agro-Connect heeft contact met veel kwekers in Midden-Brabant waardoor wij veel vacatures kunnen aanbieden. Kijk hiervoor eens rond op onze vacature-pagina