Glastuinbouw

Werken in de Glastuinbouw

Glastuinbouw: een enorme hoeveelheid mogelijkheden in een innovatieve sector

Werk jij graag in een overdekte, warme omgeving? Gezellig met je collega’s tussen het groen? Overweeg dan eens om te gaan werken in een kas.

Wat is het?

De glastuinbouw is een moderne sector en zeer innovatieve sector. De groenten, fruit, bloemen, planten groeien in een high tech omgeving, waardoor een hoge productie verkregen wordt. Kassen zijn in Nederland op verschillende plekken te vinden en zijn onder andere geconcentreerd in: Westland, Oostland, Aalsmeer, West-Brabant en Venlo. Maar ook op andere plekken in Nederland in vele soorten en maten.

Wat voor werk kun je doen?

Er zijn vele handjes nodig voor het plukken van de groentes, bloemen, stekken en verzorgen van de planten. Maar dat niet alleen Er zijn logistieke medewerkers om bijvoorbeeld de producten klaar te zetten voor de veiling of handel. En er zijn teamleiders nodig om het geheel aan te sturen. Ook voor de afzet zijn commerciële medewerkers nodig.

Wat voor opleiding heb je nodig?

Bij de mbo opleiding van Yuverta leer je de basis van de glastuinbouw. Je kunt doorstromen naar niveau 4. Ook als je door wilt leren zijn er op het HBO vele mogelijkheden.

Wil jij liever meteen geld verdienen, maar wel de nodige skills en kennis verkrijgen in de glastuinbouw? Kies dan voor een BBL-opleiding in de glastuinbouw. Je gaat dan vier dagen per week werken en één dag naar school. Wil je liever vijf dagen per week naar school en meer leren over de glastuinbouw sector, dan kies je voor de BOL. Na het afronden van de opleiding heb je bij beide varianten een mbo-diploma op zak en ben je klaar voor de toekomst.

Meer weten over de sector?

Nog niet bekend met de glastuinbouw? Maar lijkt het je wel wat? Benader ons eens zodat wij een meeloopdag voor je kunnen regelen!

Agro-Connect daar kom je verder mee!

Zou jij het wel eens willen proberen? Of wil jij er wel eens wat meer over weten? Ga in gesprek met ons om te kijken of het bij je past. Ook erg leuk als je op zoek bent naar seizoenswerk of een vakantiebaantje!

Mijn naam is Ashley. Nadat ik Bedrijfskunde heb gestuurd op de HAS Hogeschool ben ik op mijn stage blijven hangen. Ik werk bij een grote komkommer- en tomatenteler waar ik het personeel aanstuur en de afzet regel. Mijn functie heeft veel uitdaging wat me ook veel voldoening geeft.

Recente vacatures in de Glastuinbouw