Pluimveehouderij

Werken in de Pluimveehouderij

Pluimveehouderij: een toekomstgerichte sector met perspectief

Een breed aanbod van broederij tot opfokhennen en uiteindelijk leghennen. Er zijn talloze mogelijkheden in de pluimveebranche!

Wat is het?

Wat is er eigenlijk nog meer in de pluimveebranche als legkippen? In een broederij worden de eieren uitgebroed door middel van broedmachines. Een andere tak zijn de leghennen. Deze kippen leggen eieren voor consumptie die moeten worden geraapt, ingepakt en gesorteerd. Verder bestaat de sector uit biologisch pluimvee en vrije uitloop kippen. Dat zijn kippen met een stuk meer bewegingsruimte. Tot slot zijn er ook vermeerderingsbedrijven, waar de eieren van de hennen worden uitgebroed.
Deze bedrijven zijn erg innovatief en elke bezig met milieutechnieken. De zorg, gezondheid en liefde voor de dieren zijn altijd prioriteit.

Wat voor werk kun je doen?

Er zijn vele handjes nodig in de pluimveehouderij. Van eieren rapen tot inpakken. Maar ook het managen van de diergezondheid, wet- en regelgeving, huisvesting en de marktprijzen zijn uitdagende taken. Wil jij er alles aan doen om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen door drinkwatersysteem, luchtwassers en diergezondheid? Neem dan contact met ons op.

Wat voor opleiding heb je nodig?

Bij de mbo opleiding van Yuverta leer je de basis van de pluimveehouderij. Je kunt doorstromen naar niveau 4. Ook als je door wilt leren zijn er op het HBO vele mogelijkheden.   

Wil jij liever meteen geld verdienen, maar wel de nodige skills en kennis verkrijgen in de pluimveehouderijg? Kies dan voor een BBL-opleiding. Je gaat dan vier dagen per week werken en één dag naar school. Wil je liever vijf dagen per week naar school en meer leren over de pluimveehouderij sector, dan kies je voor de BOL. Na het afronden van de opleiding heb je bij beide varianten een mbo-diploma op zak en ben je klaar voor de toekomst.

Meer weten over de sector?
Sta je binnenkort voor je beroepskeuze? Overweeg dan zeker eens of de pluimvee sector iets voor jou is. In Brabant zijn genoeg pluimveehouderijen waar je eens een kijkje kunt nemen tijdens een open dag. Of benader ons, zodat wij een meeloopdag voor je kunnen regelen!

Agro-Connect daar kom je verder mee!

Ben jij het type die blEI 😉 wordt van deze branche? Agro-Connect kan alles voor je regelen en ga elke dag met plezier naar je werk!
Lees het succes verhaal van Pim.

Pim aan het woord!

Ik ben vijf jaar geleden begonnen bij Agro-Connect. De afgelopen jaren ben ik in het bedrijf gegroeid en heb ik helemaal mijn passie gevonden in de pluimvee sector! Ik ben op mijn 22e in de stal begonnen en heb nu de inpakafdeling onder mijn verantwoordelijkheid. Ik streef elke dag naar efficiëntie waardoor mijn medewerkers werken met plezier.

Recente vacatures in de Pluimveehouderij

Deurne

Bedrijfsleider Pluimveehouderij

Altijd al op de plek willen werken waar je Chicken McNuggets vandaan komen?
Dit is je kans!

Voor een vleeskuikenhouderij uit de regio Deurne, welke levert aan McDonalds, zijn we op zoek naar een Bedrijfsleider!

Bekijk deze vacature »