Werknemer aan het woord…

Overige vacatures

Coördinator Bedrijfsbureau

Deze opdrachtgever handelt in bomen en planten, hier is het assortiment niet standaard, maar exclusief. Je kijkt je ogen uit!

Heb jij een passie voor (mediterrane) bomen en heesters en vaste planten? En heb je een scherp oog voor administratieve processen en zit regelen en organiseren in jouw bloed? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Kas Medewerker

1 Team = 1 Taak! Hier doen we alles samen!
Op deze plantenkwekerij zijn ze van alle markten thuis: ze kweken zelf kuip- en terrasplanten, maar er worden ook planten ingekocht! Het assortiment is niet standaard, maar exclusief. Je kijkt je ogen uit! En nu zijn ze op zoek naar een: Kas Medewerker

Commercieel Adviseur Bomen en Heesters

Ben jij gepassioneerd door de wereld van bomen en heesters? Heb je een scherp oog voor kwaliteit en een brede kennis van het assortiment?
Deze opdrachtgever handelt in bomen en planten, hier is het assortiment niet standaard, maar exclusief. Je kijkt er je ogen uit!

Vrachtwagenchauffeur (CE) (fulltime)

Voor een plantenkwekerij in de regio Boxtel/Udenhout zijn wij op zoek naar een
Vrachtwagenchauffeur (CE)
Met werktijden van ma t/m vrij tussen 07:30 -17:00 uur!

Algemeen Medewerker Zeugenhouderij

Gezocht:
– Iemand die op zoek is naar een nieuwe uitdaging!
– Affiniteit met de agrarische sector! (ervaring in de varkenshouderij is gewenst, zeker niet vereist)
– Woonachtig in regio De Peel!

Werknemer aan het woord…

Hoi allemaal, ik ben Jennifer (29 jaar). Zo’n 3 jaar geleden ben ik als veldmedewerker begonnen bij Brabant Eco. Daarnaast werk ik nu ruim 7 jaar als postbezorger, doe ik regelmatig vrijwilligerswerk in de natuur en volg ik veel verschillende cursussen op gebied van biologie en natuur. Ook ben ik pas begonnen met de IVN Natuurgidsenopleiding.

Voor Brabant Eco doe ik vooral veel onderzoek naar het voorkomen van bepaalde beschermde planten- en diersoorten voordat ergens ruimtelijke ontwikkelingen plaatsvinden. Denk hierbij aan onderzoek naar de verschillende soorten vleermuizen, uilen, roofvogels, marterachtigen, reptielen, amfibieën, gierzwaluwen en huismussen.

De vleermuisonderzoeken beslaan het grootste deel van het werk. Ik ben dus vaak ’s nachts op pad, soms alleen, maar ook vaak met enkele collega’s of een hele groep. De ene keer onderzoeken we één huis of boerderij, de andere keer een hele wijk of een rij bomen. We hebben dan batdetectors bij zodat we de vleermuizen kunnen horen. Dit helpt ons om ze te lokaliseren, maar ook om te bepalen met welke soort vleermuis we te maken hebben en wat deze aan het doen is. Aan ons de taak om voldoende gegevens te verzamelen volgens het protocol, zodat er daarna kan worden bepaald of er maatregelen moeten worden getroffen zodat er geen verblijfplaatsen en andere belangrijke functies voor vleermuizen verloren gaan.

Het is interessant, afwisselend en flexibel werk. Je weet van tevoren nooit wat je gaat aantreffen, want de natuur is constant in beweging. Zo kun je de hele nacht geen één vleermuis tegenkomen, maar ook een kraamkolonie treffen van bijna 200 vleermuizen. Je komt op veel verschillende plekken. We werken vooral in onze eigen provincie, maar soms ook daarbuiten. In de winter is er niet zo veel te doen, omdat veel diersoorten dan in winterrust zijn of in het buitenland verblijven. Voor mij is dat niet zo erg, want dan heb ik het drukker met mijn andere werk en kan ik me even wat meer focussen op cursussen.

Af en toe maak je grappige dingen mee. Zo vloog er een keer een helikopter rondjes boven ons omdat ze dachten dat we inbrekers waren. Gelukkig was dat met een belletje naar de meldkamer en seinen met de zaklamp zo opgelost!

Breng andere op de hoogte

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
Print

Meer vacatures

Veldonderzoeker Vleermuizen

Student of bijverdienste? Nachtbraker?…

Coördinator Bedrijfsbureau

Deze opdrachtgever handelt in…