Werknemer aan het woord…

Overige vacatures

Allround medewerker Pluimvee

Hey, werkzoekende uit regio De Kempen!
Heb jij iets met de woorden kippen, verantwoordelijk en familiebedrijf? Dan zoeken we jou!

Allround medewerker varkenhouderij

Van A tot Z betrokken zijn in de varkenshouderij? Voor een veelzijdig familiebedrijf die bestaat uit een varkenshouderij en een akkerbouwtak gevestigd regio de Kempen zijn wij op zoek naar een Allround medewerker.

Operator Logistiek

Voor een vooruitstrevend pluimveebedrijf zijn wij op zoek naar een Operator Logistiek

Keukenmonteur

Voor een bedrijf dat zich richt op het monteren van keukens van een grote Zweedse woonwinkel, waarvan we de naam niet noemen, zijn wij op zoek naar een handige Harrie (of Bert of…).

Werknemer aan het woord…

Hoi allemaal, ik ben Jennifer (29 jaar). Zo’n 3 jaar geleden ben ik als veldmedewerker begonnen bij Brabant Eco. Daarnaast werk ik nu ruim 7 jaar als postbezorger, doe ik regelmatig vrijwilligerswerk in de natuur en volg ik veel verschillende cursussen op gebied van biologie en natuur. Ook ben ik pas begonnen met de IVN Natuurgidsenopleiding.

Voor Brabant Eco doe ik vooral veel onderzoek naar het voorkomen van bepaalde beschermde planten- en diersoorten voordat ergens ruimtelijke ontwikkelingen plaatsvinden. Denk hierbij aan onderzoek naar de verschillende soorten vleermuizen, uilen, roofvogels, marterachtigen, reptielen, amfibieën, gierzwaluwen en huismussen.

De vleermuisonderzoeken beslaan het grootste deel van het werk. Ik ben dus vaak ’s nachts op pad, soms alleen, maar ook vaak met enkele collega’s of een hele groep. De ene keer onderzoeken we één huis of boerderij, de andere keer een hele wijk of een rij bomen. We hebben dan batdetectors bij zodat we de vleermuizen kunnen horen. Dit helpt ons om ze te lokaliseren, maar ook om te bepalen met welke soort vleermuis we te maken hebben en wat deze aan het doen is. Aan ons de taak om voldoende gegevens te verzamelen volgens het protocol, zodat er daarna kan worden bepaald of er maatregelen moeten worden getroffen zodat er geen verblijfplaatsen en andere belangrijke functies voor vleermuizen verloren gaan.

Het is interessant, afwisselend en flexibel werk. Je weet van tevoren nooit wat je gaat aantreffen, want de natuur is constant in beweging. Zo kun je de hele nacht geen één vleermuis tegenkomen, maar ook een kraamkolonie treffen van bijna 200 vleermuizen. Je komt op veel verschillende plekken. We werken vooral in onze eigen provincie, maar soms ook daarbuiten. In de winter is er niet zo veel te doen, omdat veel diersoorten dan in winterrust zijn of in het buitenland verblijven. Voor mij is dat niet zo erg, want dan heb ik het drukker met mijn andere werk en kan ik me even wat meer focussen op cursussen.

Af en toe maak je grappige dingen mee. Zo vloog er een keer een helikopter rondjes boven ons omdat ze dachten dat we inbrekers waren. Gelukkig was dat met een belletje naar de meldkamer en seinen met de zaklamp zo opgelost!

Breng andere op de hoogte

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
Print

Meer vacatures